110-sentralen

Stengte bommer er en utfordring

BomvegMøre og Romsdal 110-sentral ønsker å sette fokus på alle de bommene som er kommet opp i og rundt kaianlegg, borettslag, hyttefelt og eiendommer generelt i hele Møre og Romsdal.

Kan få alvorlige konsekvenser
Når det står om sekunder ved branner, ulykker eller sykdom, kan en låst bom fremstå som et forsinkende, og frustrerende hinder, også for utrykningskjøretøy.

I takt med folks ønske om å skjerme boområder, og sikre verdier, øker tallet på private bommer her i Møre og Romsdal.

Brannvesenet ønsker ikke å ha en rad ulike systemer å forholde seg til. Vi ønsker heller at alle vel, sameier og borettslag, og alle andre selvfølgelig, som er i besittelse av en telefonstyrt bom om å kontakte oss via dette skjemaet,  Slik at vi enkelt kan få bommen registrert inn i vårt digitale system. Da vil 110 og brannbiler i fylket ved et tastetrykk enkelt kunne åpne bom som stenger vegen for utrykningskjøretøy ved ankomst.

Har dere andre typer bommer med nøkkel ønsker vi at dere tar kontakt med teknisk avdeling i din kommune for å få en avtale om å kunne bruke kommunens universalnøkkel for vegbommer som kan gjøre jobben til brannvesenet lettere å passere stengte områder.

Hvorfor gjør vi dette?
Målet er at alle telefonstyrte bommer i distriktet blir registrert i vårt system og gjøre jobben til brannvesenet og andre nødetater lettere.