110-sentralen

1. desember er Røykvarslerdagen.

Røykvarsler bytteTre ganger i måneden begynner en bolig å brenne midt på natten i Møre og Romsdal. Nå står brannhøytiden for døren igjen.

Da vil vi at du sjekker at røykvarsleren din virker, og bytter batteri om det trengs. Den er det aller viktigste brannsikringstiltaket du har hjemme. Tidlig varsling redder liv. I en brann kan det være forskjellen på om brannkonstablene møter deg ute i trygghet, eller om de må inn for å lete etter deg.

Bytt batteri i røykvarsleren
Brannvesenet anbefaler seriekoblede røykvarslere, på den måten varsler alle røykvarslere, når en av de oppdager røyk. Vi oppfordrer til å ha røykvarslere på alle soverom og oppholdsrom, samt i alle etasjer. Minstekravet er minst en i hver etasje, som skal høres godt på alle sove- oppholdsrom.
- En fungerende røykvarsler er våken og følger med, også når du sover. Sørg for å gå brannsesongen i møte med nye batterier, og kontroller at du hører varsleren godt.

Er du bekymret for din eller andres brannsikkerhet? Da kan du melde anonymt  inn din bekymring her:  https://branntips.no/

Uansett hvem eller hva din bekymring gjelder, ønsker brannvesenet å høre fra deg. Sammen kan vi unngå at branner oppstår og potensielt redde liv.

branntips.no